Sådan tager du bedre billeder af dine børn

del 2

Del 1 i serien “Sådan tager du bedre billeder” finder du her: klik!

Fokus

Sørg for at det vigtigste sted i billedet er skarpt, idet iagttageren altid vil blive draget til det sted i billedet der er i fokus. Fokuser derfor altid på øjnene i et portræt. Du kan dog også bruge skarphed og uskarphed mere kreativt og bruge det til at lede opmærksomheden på dét, du synes er det vigtige element i billedet.

fokus-på-øjnene

September 13 0420+

Perspektiv

Variier perspektiv og vinkler. Et lille mobilkamera er jo ideelt til at tage billeder fra alverdens forskellige vinkler. Og hvis det så er svært at se på skærmen hvad nøjagtigt der foregår, ja så skyd bare løs alligevel – det kunne jo være du fangede noget godt. Husk at du på din iPhone kan bruge vol.down knappen som udløser – den er tit nemmere tilgængelig end udløseren på skærmen.

Juli 14 1394+

Detaljer

Prøv også at gå helt tæt på dit motiv, og fokuser kun på den ene lille del. Tag billeder af alle de små detaljer, der gør øjeblikket så specielt. Jo tættere du er på motivet, jo vigtigere er det at fokusere det rigtige sted. Den korte afstand til motivet er nemlig med til at sløre baggrunden. Fortæl kameraet hvad du ønsker i fokus.

Sådan tager du bedre billeder af dine børn

Tag mange billeder

Tag mange billeder – rigtig mange! Tag endelig ikke kun et enkelt billede, især ikke hvis du fotograferer børn. Nogle gange er der kun sekunder mellem et godt og et – tja, knap så godt skud. Tag hellere et par ekstra billeder, og udvælg så det bedste og slet resten.

August 13 0742+43

Brug apps til redigering på mobilen

Der findes et hav at apps til hurtig redigering af dine billeder til din mobil. Personligt bruger jeg for eksempel Snapseed (findes her: android, iOS) og Instagram til de fleste billeder.

Rediger billederne på computeren

Jeg er Photoshop-pige og kan desværre ikke anbefale andre programmer, da jeg aldrig har brugt andet end Photoshop. Jeg synes dog ikke, at programmet er egnet til nybegyndere. Det findes jo en masse gratis programmer også, så det er bare med at prøve sig frem. Har du allerede et program til redigering? Så prøv at søge på tutorials på Youtube. Jeg vil gætte på at du kan finde et hav af videoer, der viser hvordan du bruger programmet, samt en masse fif til billedredigering. Video-tutorials er fantastiske til at lære om billedredigering. Start med de grundlæggende funktioner, og når du har lært dit program lidt bedre at kende, så kan du begynde at lære forskellige teknikker.

vorher-nachher2

redigering-Sådan tager du bedre billeder

remove-objects-photoshop

Hvilke programmer bruger i? Skriv gerne til mig og fortæl hvilke programmer i bruger, eller gerne vil bruge. Så kan jeg eventuelt komme med nogle anbefalinger til tutorials og links.

Print dine bedste skud

Sørg for st få printet dine billeder, så de ikke bare bliver glemt på mobilen. Jeg laver for eksempel altid en særskilt mappe på computeren, hvor jeg kopierer billeder over som jeg gerne vil have printet.  Når jeg så har samlet tilstrækkeligt sammen så får jeg dem printet i standard størrelse til fotoalbummerne. Ok, jeg må indrømme at jeg ikke får det gjort løbende, men kun ca. 1 gang om året, hvor jeg gennemgår alle billeder og udvælger hvilke jeg gerne vil have printet. Det løber typisk op i flere hundrede billeder per bestilling. Til de små print bruger jeg Pixum. Pixums print er utrolig billige- men kvaliteten er altså heller ikke den bedste. Til større print (alt hvad der er større end 10×15 cm) bruger jeg et professionelt firma. Når bestillingen er sendt afsted tømmer jeg mappen – og så er den klar til at blive fyldt op påny. Som i kan se forneden, har jeg allerede fyldt en del albums. Jeg elsker at sidde sammen med min datter og bladre i dem.

Hvor får i fremkaldt jeres billeder henne? Jeg vil meget gerne høre om jeres erfaringer og foretrukne printsted.

Post a Comment

Se hvad der sker på Instagram

error:
WordPress › Fejl

Der er sket en kritisk fejl på dit websted.

Lær mere om fejlsøgning i WordPress.