BØRNEFOTOGRAFERING I AARHUS

 

glad dreng i Mindeparken i Aarhus til børnefotografering

BØRN ER MINE ABSOLUTTE YNDLINGSMOTIVER – DERFOR HAR JEG, IKKE OVERRASKENDE, SPECIALISERET MIG I BØRNEFOTOGRAFERING

HVOR FOREGÅR FOTOGRAFERINGEN?

Du kan selv vælge om du ønsker at jeg kommer hjem til jer til en børnefotografering, eller om børnene skal fotograferes på et af de mange spændende steder rundt omkring i Aarhus og omegn.

Jeg har gode erfaringer med at vælge en hjemmefotografering til de helt små børn, især i de kolde måneder. De små bliver hurtigt væk i for meget overtøj, og det er for koldt til at ligge eller sidde i naturen. De lidt større børn kan også sagtens fotograferes derhjemme. De fleste børn viser hellere end gerne deres værelse og yndlingslegetøj frem, og deri ligger der masser af muligheder for at fange gode øjeblikke.

En hjemmefotografering kan også sagtens foregå ude i haven eller i nærområdet, og vi kan sagtens kombinere inde- og udefotografering.

Hele året rundt fotograferer jeg dog aller helst udendørs. Der er bare mere plads til at opleve og lege, og børnene kan løbe frit omkring og udforske området.

SÅDAN FÅR DU DE BEDSTE BØRNEBILLEDER

Alle børn er forskellige. Mens nogen bare “på” lige fra starten, har andre brug for lidt mere tid til at kunne slappe af og være sig selv under fotograferingen. Det skal der selvfølgelig være tid til – det er nemlig dér vi får de bedste billeder. Derfor sætter jeg god tid af til hver fotografering.

Det er en stor hjælp når forældrene er afslappede op til og under fotograferingen. Jo færre regler og formaninger, jo bedre. Der er ingen der skal præstere. Børnene skal bare være sig selv, så prøver jeg at fange de rigtige øjeblikke hvor smilene og glimtet i øjnene er ægte. 

Jeg beder aldrig børnene om at smile. Jeg vil hellere at vi får dem til at smile naturligt. Jeg oplever gang på gang, at når forældrene også begynder at fjolle og opføre sig lidt tosset, så kommer smilene helt af sig selv.

HVOR LANG TID TAGER EN BØRNEFOTOGRAFERING?

Det er vigtigt for mig, at du ikke skal føle tidspres for at få alle de ønskede billeder i kassen. Jeg sætter derfor en hel time af til en fotografering. Men jeg holder sjældent øje med uret. Nogle børn kan være på i en halv time, andre kan godt klare lidt mere end en time. Langt de fleste fotograferinger finder en helt naturlig slutning – for børnene skal nok vise når de er ved at være trætte.

HVORNÅR ER DET BEDSTE TIDSPUNKT FOR EN FOTOGRAFERING?

Det bedste tidpunkt på dagen for en fotografering bestemmes ud fra to ting:

  1. Hvornår er børnene mest oplagte?
  2. Lyset

Jeg mener, at børnenes humør er vigtigst at tage hensyn til. For hvis lyset kom i første række, så ville alle fotograferingen foregå tæt på solopgang og solnedgang. Der har vi nemlig, i hvert fald på solskinsdage, det flotteste lys.

Men da de fleste børn nok ikke er mest oplagte så sent på dagen (i hvert fald ikke om sommeren – om vinteren kunne man faktisk godt fotografere omkring solnedgang, det er blot så sjældent at solen også er fremme), så må vi tage det næstbedste: formiddage og eftermiddage. Om sommeren undgår jeg gerne middagssolen. Det er her at solen står højest på himlen, og dermed giver mindst skygge.

Jeg fotograferer generelt mest muligt i skyggen, da lyset simpelthen er for hårdt og kontrastfyldt i direkte sol. Er der overskyet, så kan vi fotografere hele dagen. Jeg foretrækker helt klart overskyet vejr til børnefotograferinger, netop fordi det giver et blødt og jævnt lys. Og ikke mindst større fleksibilitet, idet der ikke i samme grad skal tages højde for hvor skyggerne falder.

VIL I FORÆLDRE OGSÅ MED PÅ BILLEDERNE?

Ja?  – Så klik ind på siden om familiefotografering.

Nej?

Er du helt sikker? Du har intet at miste. Det koster ikke ekstra når forældrene også gerne vil fotograferes.  Skulle du ikke bryde dig om de færdige billeder, så lader du bare være med at købe dem, og udvælger kun billeder af børnene.

Er du stadig ikke overbevist, så læs mere om familiefotografering her, hvor du finder endnu 3 grunde til at du skal hoppe foran kameraet med børnene.

BOOK TID TIL BØRNEFOTOGRAFERING I ÅRHUS OG OMEGN

Fra 2018 har jeg måttet reducere antallet af ledige tider, så hvis du gerne vil have familien fotograferet af mig, så vent ikke for længe med at booke en tid. Du skal bare sende en mail til mail(at)stefaniefriedrichs.com, og så aftaler vi alle detaljerne. Du kan også bruge kontaktformularen her.

Jeg svarer gerne på alle dine spørgsmål, så tøv ikke med at skrive.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

error: Content is protected !!