TØJVALG TIL FOTOGRAFERINGEN

HVAD SKAL BABY HAVE PÅ?

Babyer behøver ikke meget tøj til fotografering. Tit behøver de faktisk slet ikke noget tøj. Tøjvalg til fotografering

baby tøjvalg_MG_8282++

Babyer og nyfødte må gerne være nøgne eller kun iført ble. De kan også med fordel svøbes ind i et babytæppe eller andre former for tekstiler. Her har man et hav af muligheder for at variere udtryk og stemning. Og det er tit også nemmere at skifte tæppe eller plaid fremfor at skifte tøj på barnet i den alder. Generelt gælder her det samme som for tøjvalget for børn og familier. Gerne enkelt og afdæmpet.

Til de lidt ældre babyer anbefaler jeg at holde tøjet simpelt og i afdæmpede og lyse farver, for ikke at aflede opmærksomheden fra barnets øjne og ansigt.

_MG_6234++Tøjvalg til babyfotografering

baby tøjvalg fotograferingtøjvalg baby fotografering 2

HVAD SKAL BØRNENE HAVE PÅ?

Det er jo smag og behag hvad man synes er pænt, og mine råd her bygger derfor på mine egne præferencer og erfaringer.

Det er ikke ligemeget hvad dit barn har på til fotografering. Men det er  bestemt heller ikke værd at stresse over. Så er det sagt. Der er faktisk kun ganske få ting jeg direkte vil fraråde.

Påklædningen kan være med til at skabe en stemning i billedet, og kan påvirke udtrykket en hel del.

Start med at overveje, hvilket udtryk du går efter. Er det de lidt mere højtidelige og fine billeder, hvor dit barn er fint klædt på? Eller er det de mere naturlige hverdagsportrætter? Så er der sikkert nok at vælge imellem i klædeskabet. Hvilken location har i valgt til jeres fotografering, og hvilke farver er der tilstede i området? Find gerne noget tøj der komplementerer omgivelserne.

STRIK, AFDÆMPEDE FARVER, TEKSTUR

Generelt så tager strik, afdæmpede farver og tøj med tekstur sig godt ud på billeder. Jeg personligt er ikke så vild med mørkeblå og sorte trøjer og jakker, da de udgør en så stor kontrast til lyse ansigter. 

 

 

pige med strikponchocool dreng med læderjakke og skjorte ved Dokk1 Århus

UNDGÅ TØJ MED STORE PRINT OG LOGOER

Der vil altid være undtagelser, jeg prøver bare at sige, at i de fleste tilfælde vil det virke meget distraherende. De fleste små børn er nok vilde med Spiderman eller Elsa print på trøjerne. Men hvis billederne skal være lidt tidsløse, så er det nok bedst først at få disse trøjer på når fotograferingen er overstået.

tøjvalg til fotografering Aarhus

Hvide trøjer og bluser kan, ligesom store print, sjæle opmærksomheden fra ansigtet. Øjet ledes altid til de lyseste steder i billedet – og derfor skal det lyseste sted helst være ansigtet, og ikke påklædningen. 

I et fotostudie eller ved babyer til en hjemmefotografering med hvid eller lys baggrund kan en hvid trøje til gengæld fungere udmærket.

tøjvalg til fotografering

MØNSTRE

Mønstret tøj er udmærket – sålænge man ikke overdriver. Mønstre og gentagelser kan igen lede opmærksomheden og tilføre billederne noget interessant. Undlad dog at sammensætte for mange forskelligt mønstrede dele. På billedet her fungerer det mønstrede rigtig godt.

tøjvalg til fotografering

 

MEDBRING GERNE SKIFTETØJ

– eller endnu bedre: sørg for at outfittet hurtigt og nemt kan varieres ved at ændre små detaljer. Børnene vil sætte pris på ikke at skulle skifte tøj undervejs for ofte. Arbejd gerne i lag, og tag noget at tøjet af undervejs, eller lav et hurtigt skift ved f.eks. at tage en cardigan over. Det vil give mere varierede billeder

 

HVAD SKAL VI HAVE PÅ TIL EN FANILIEFOTOGRAFERING?

Mange er usikre på hvad de skal have på til en familiefotografering. Derfor finder du her nogle råd til tøjvalg til jeres familiefotografering.

Smag i tøj og farver er selvfølgelig meget individuel, og jeg kan derfor kun komme med råd om hvad i skal have med i overvejelserne når i vælger tøj til jeres fotografering.

Generelt gælder her de samme ting som under afsnittet for hvad børn skal have på.

UNDGÅ ENS TØJ

Ved familiefotograferinger må tøjet meget gerne holdes i farver, der harmonerer med hinanden. Vælg dog ikke samme farve til alle familiemedlemmer (dvs. ikke hvid trøje og cowboybukser til alle). Vælg hellere nogle få farver, eller eventuelt forskellige nuancer.

SE PÅ OMGIVELSERNE

Tænk over hvor fotograferingen skal foregå, og hvilke farver der er i omgivelserne. Jeres tøj må gerne komplementere disse farver, eller give en god kontrast dertil.

Overvej også gerne hvad formålet med fotograferingen er. Hvor skal de færdige billeder evt. hænges op? Farverne skal gerne passe til rummets indretning og harmonere med de andre farver i rummet. Så brug gerne til hjem som inspiration, og vælg farver der komplementerer indretningen. Eller vælg tøj med kraftige farver for at tilføje rum i mere neutrale toner noget farve.

 

striktøj til fotograferingfar og søn læser bogfamiliefotograferingsøskendebillede

 

Pinterest er et rigtig fint sted til at finde inspiration. Du kan selv lave en søgning, eller kigge på min tavle Tøj til fotografering

 

 

 

GemGem

error: Content is protected !!