TØJVALG TIL FOTOGRAFERINGEN

 Jeg bliver tit spurgt, hvilket tøj der er bedst egnet til en børne- eller familiefotografering. Derfor har jeg her samlet mine bedste tips til tøjvalg til fotografering med nogle eksempler, der forhåbentligt hjælper dig når du skal gennemgå garderoben for tøj til fotograferingen

tøjvalg til fotografering

HVAD SKAL VI HAVE PÅ TIL EN FAMILIEFOTOGRAFERING?

Påklædningen kan være med til at skabe en stemning i billedet, og kan påvirke udtrykket en hel del.

Hvilken location har i valgt til jeres fotografering, og hvilke farver er der tilstede i området? Find gerne noget tøj der komplementerer omgivelserne. Jeg fotograferer mest ude i naturen, og derfor fungerer afdæmpede farver og jordtoner rigtig godt på stort set alle lokationer.

Lige så snart der skal være mere end én person på billederne, er det vigtigt at vælge farver der harmonerer med hinanden.

Overvej også gerne hvad formålet med fotograferingen er. Hvor skal de færdige billeder evt. hænges op? Farverne skal gerne passe til rummets indretning og harmonere med de andre farver i rummet. Så brug gerne til hjem som inspiration, og vælg farver der komplementerer indretningen.

Er der koldt, så brug gerne uld- eller skiundertøj og generelt tøj i flere lag, så i kan undvære for store jakker og flyverdragter.

STRIK, AFDÆMPEDE FARVER, TEKSTUR

Generelt så tager strik, afdæmpede farver og tøj med tekstur sig godt ud på billeder. Enkle mønstre er også helt ok, så længe der ikke er flere forskellige. Mørkeblå og sorte trøjer og jakker kan udgøre en stor kontrast til lyse ansigter i nogle lysforhold. Så hvis muligt undgå alt for mørke overdele.

MEDBRING GERNE SKIFTETØJ

Det er ikke nødvendigt at skifte tøj undervejs. Men i kan gøre det for variationens skyld. Men det er altid en god ide at have lidt ekstra tøj og sko med til børnene til hjemturen i tilfælde af at de skulle være blevet våde under fotograferingen.

UNDGÅ TIL GENGÆLD:

  • tøj med store print eller logoer
  • flyverdragter eller jakker, der dækker for meget af hage og ansigt
  • meget kraftige farver
  • sorte eller helt hvide bluser, trøjer, jakker mm.

HVAD SKAL BABY HAVE PÅ?

Babyer behøver ikke meget tøj til fotografering. Tit behøver de faktisk slet ikke noget tøj når fotograferingen foregår hjemme hos jer. Tøjvalg til fotografering

Babyer må gerne være nøgne eller kun iført ble. De kan også med fordel svøbes ind i et babytæppe eller andre former for tekstiler. Her har man et hav af muligheder for at variere udtryk og stemning. Og det er tit også nemmere at skifte tæppe eller plaid fremfor at skifte tøj på barnet i den alder. Generelt gælder her det samme som for tøjvalget for børn og familier. Gerne enkelt og afdæmpet.

Til de lidt ældre babyer anbefaler jeg at holde tøjet simpelt og i afdæmpede og lyse farver, for ikke at aflede opmærksomheden fra barnets øjne og ansigt.

Pinterest er i øvrigt et rigtig fint sted til at finde inspiration. Du kan selv lave en søgning, eller kigge på min samling Tøj til fotografering

GemGem