Spørgsmål og svar

FAQ

Her finder du spørgsmål og svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål jeg får. Finder du ikke svar på dit spørgsmål her, så skriv endelig en mail, og jeg vil svare så hurtigt som muligt.

Har du et studie, eller hvor foregår fotograferingen henne?

Jeg har ikke noget eget studie, da jeg foretrækker on location fotografering. Enten kan vi mødes i en park, på en legeplads – eller hjemme hos jer! (Såfremt i bor i Aarhus) Når børnene er i vandte omgivelser, eller har mulighed for at lege og hygge udenfor under fotograferingen, så giver det sådan nogle dejlige afslappede og naturlige billeder af børnene.

HVILKET VEJR ET DET BEDSTE TIL EN BØRNE/FAMILIE-FOTOGRAFERING?

Solskin? Nej!

De fleste kunder håber på solskin. Men jeg foretrækker faktisk kun solskin i nogle få situationer. Booker du en tid i perioden fra januar – ca. marts, så er solskin meget velkomment. Solen er ofte ikke lige så skarp som om sommeren, og lyset kan være helt magisk.

På alle andre tidspunkter på året foretrækker jeg klart en lys, men overskyet dag. Det giver blødt lys uden stærke skygger, og dermed meget mere fleksibilitet når jeg fotograferer legende børn. Jeg er fri for at stå i den helt rigtige vinkel i forhold til solen for at undgå slagskygger i ansigterne og sammenknebne øjne. Så du skal bestemt ikke være ked af at solen ikke skinner under jeres fotografering.

Er solen alligevel fremme på fotograferingsdagen, så opsøger jeg altid skyggeområder. Gerne åbne områder, hvor lyset er smukt, og der ikke er for mørkt. Søger man skygge for langt inde under træer, så risikerer man farvestik (grønlig hud) og man mister hurtigt for meget lys.

I tilfælde af for stærk vind eller regn vil jeg rykke fotograferingen til en anden dag.

Du skriver, at en fotografering koster 995 kr. Hvad får jeg for disse 995 kr?

For de 995 kr får du min tid. Beløbet dækker over udgifter til transport og min tid til fotograferingen, samt en masse andre udgifter der er forbundet med at drive virksomhed. Print og andre fotoprodukter købes seperat. Der er intet mindstekøb, så du kan vælge lige det du vil have. Du finder min produkt- og prisoversigt her

Jeg har 2 børn, som jeg gerne vil have fotograferet. Koster det stadig kun 995 kr?

Ja! En fotografering koster altid 995 kr, uanset om du har et barn eller fire. Og forældrene koster heller ikke ekstra. Så uanset om du vil have dit barn fotograferet, eller hele familien ( dvs. jer forældre og jeres egne børn), så koster det kun 995 kr. Så der er ingen undskyldning for ikke at være med på billederne som forældre. Der er ingen købstvang –  bryder i jer ikke om billederne af jer selv, så er der intet tabt. Læs eventuelt dette blog-indlæg om hvorfor jeg synes at alle forældre burde være med på nogle af billederne.

Hvad skal vi have på til fotograferingen?

Du kan finde lidt vejledning til hvilken beklædning der egner sig godt og mindre godt til en fotografering henne på bloggen – klik!

Mange af børnene på dine billeder kigger ikke direkte i kameraet. Hvordan kan det være?

Det er rigtigt. Jeg prøver gerne at undgå alt for opstillede billeder, dvs. at børnene under en fotografering for det meste render frit rundt og leger. Derved kan jeg fotografere børnene mens de naturligt interagerer med forældre, søskende eller mig. Beder man derimod børnene om at se direkte ind i kameraet, så får man tit de her indstuderede smil, som ikke ser naturlige ud. Allerede de helt små lærer (alt for) hurtigt det her fotosmil, som jeg prøver at undgå. Netop fordi jeg prøver at undgå alt for meget posering, så bliver mine billeder ikke perfekte. Håret sidder ikke perfekt, tøjet kan krølle og vi bliver sansynligvis også beskidte under fotograferingen. Men sådan er børn, sådan er livet. Og det vil jeg gerne fastholde med kameraet for jer.

Kan jeg købe billederne digtitalt, så jeg selv kan printe dem?

Ja, du kan købe digitale billeder i høj opløsning hvis du ønsker det. Du får desuden rabat ved køb af 10, 20, 30 eller alle digitale billeder.

Jeg er så dårlig til at få mine billeder printet. Kan jeg købe færdige print, så jeg selv slipper for besværet?

Ja, du kan også vælge at få dine billeder som færdige print – både print på professionelt papir, eller på alu- og acrylplader. Jeg sørger for at dine billeder bliver fremkaldt på materialer af bedste kvalitet, og du får således et færdigt produkt med hjem og slipper for besværet med selv at skulle fremkalde billederne.