printe dine billeder fotobog

Hvorfor printe dine billeder selvom de ikke skal op på væggene?

Det er jo ingen hemmelighed at jeg er fortaler for at du skal printe dine bedste billeder. Læs her hvorfor, og hvad du kan stille op med dine fremkaldte billeder når du ikke gider have dem til at hænge fremme i dit hjem.

Derfor skal du printe dine bedste billeder

Gider du ikke at have hele lejligheden / huset tilplastret med fotografier? Der er andre måder at have de bedste skud tilgængelige på. Og jeg mener ikke at have dem gemt et sted på computeren og se dem på skærmen… for helt ærligt, hvor tit gør man egentlig det? Når først billederne er gemt på computeren eller en ekstern harddisk (får du i øvrigt lavet backup af dine billeder i tilfælde af at computeren står af en dag?), så er det ret usandsynligt at man finder billederne frem igen senere for at se på dem med familien og mindes de gode stunder. Blandt andet fordi:

  • det ikke er særlig hyggeligt at samles omkring en lille skærm og se på billederne
  • der typisk er alt for mange og lignende billeder af samme situation  – eller nøjes du for det meste med kun at tage et enkelt billede? Det gør jeg i hvert fald ikke 🙂
  • billederne ikke er organiseret, og man skal lede længe efter bestemte billeder.
  • billederne er blevet væk, computeren er stået af eller filerne er beskadiget og kan ikke åbnes

Det sidste punkt er faktisk det vigtigste. Det er ikke utænkeligt at din computer en dag går i stykker og du mister alle dine filer og billeder. Jeg har selv mistet en ordentlig stak billeder fordi en ekstern harddisk gik i stykker. Alle billeder fra 2011 var væk. Jeg kunne så ved hjælp af noget software redde nogle billeder – dog kun omkring 100 ud af mange tusinde. Jeg havde heldigvis fremkaldt nogle stykker, ellers havde jeg manglet alle billeder af blandt andet min brors bryllup og de første billeder af min niece 🙁

(Blandt andet) derfor synes jeg at det er en god ide at få de bedste billeder og de bedste minder fremkaldt. Her er nogle ideer til hvad du kan gøre med billederne, andet end at få dem i glas og ramme:

Lav en fotobog

Saml de bedste billeder i en fotobog. Lav for eksempelvis én bog om året med alle de bedste billeder og oplevelser fra året der gik. Det er super hyggeligt at bladre i en bog sammen. Især børnene vil elske det!

Jeg gemmer alle billeder i mapper efter år og måned som de er taget i. Så er det nemt at kigge billeder igennem fra det forgangne år og finde de bedste skud frem til en fotobog. Man kan selvfølgelig også løbende kopiere billeder over i en mappe til årets fotobog, men min erfaring er at det er nemmere at beslutte sig for hvilke billeder der skal med, når der er gået lidt tid. Man ser anderledes på billederne når der er gået noget tid og børnene har forandret sig.

Har du alle dine billeder gemt på mobilen? Så skal du bare have downloadet en app, og så kan du lave din fotobog direkte fra mobilen. Nogle eksempler på apps du kan bruge er CEWE Photoworld og Pixum fotobog

Fotoalbums

Vælg et album du synes om, og køb så mange af dem på en gang. Så har du altid et tomt album som du løbende kan fylde med billeder, og du undgår mange forskellige albums fordi du enten ikke kan huske hvor du i sin tid har købt dem, eller de måske ikke produceres mere. Vælg albums hvor billederne bare kan sættes ind i plastiklommer og ikke skal klæbes ind. Det er den nemmeste løsning, og så er der større sandsynlighed for at du faktisk får det gjort 🙂 Billederne er desuden godt beskyttet mod at blive ridset eller bøjet.

fremkalde dine bedste billeder

Fotoæske

Det er den nemmeste løsning. Få alle yndlingsbilleder fremkaldt og opbevar dem løst i en æske. Fotoæsken kan hurtigt findes frem og samle familien og venner.

Jeg har både billeder hængende på væggene, jeg har masser af fotoalbums, og jeg har også en kasse med fotos. Når jeg skifter billeder i rammerne ud, så ryger de udskiftede billeder også i denne kasse. De billeder, jeg har haft hængende på væggen er nemlig en del større, end dem der er i fotoalbummet. Derfor indeholder min fotokasse en stor blanding af billeder fra både min egen og min datters barndom, i o mange forskellige størrelser. Det er virkelig hyggeligt at gå på opdagelse i de gamle billeder.

fremkalde dine bedste billeder

GemGem

GemGem

Post a Comment

error: