hvis børnene ikke gider

Hvad hvis børnene ikke gider blive fotograferet?

eller ikke opfører sig ordentligt

Hvad hvis børnene ikke gider eller ikke opfører sig pænt? Det er der en del forældre der bekymrer sig om inden en fotografering.

Her kommer mine tips til at håndtere bekymringerne og udfordringerne under fotograferingen

– hvis de skulle opstå. Jeg har faktisk endnu ikke oplevet børn der ikke opførte sig ordentligt.

1. Forbered børnene på hvad der skal ske

Men i stedet for at fortælle om at i skal fotograferes, så sig i stedet at i skal på tur og lege, og at jeg tager billeder imens. Så forbinder børnene ikke den kommende fotografering med en kedelig pligt, men med noget sjovt – nemlig tid sammen med forældrene og leg og oplevelse.

2.Skru forventningerne helt ned og stille ikke for mange krav til børnene

Det handler i bund og grund om forældrenes forventninger til at børnene skal gøre som jeg beder dem om. Men hvis børnene ikke umiddelbart gør som jeg be´r om, så husk, at det kun er forslag fra min side, og ikke ordrer der skal adlydes. Noget af det jeg netop elsker ved børnefotograferinger er, når børnene bare leger og gør hvad de har lyst til. Nogle gange vil jeg sætte en aktivitet i gang eller lokke børnene hen til stedet, hvor lyset bare er helt perfekt – gennem leg. Men hvis min opfordring eller ide ikke er noget, som barnet gider gøre i det øjeblik, så presser jeg ikke på, men ser hvad de så vil i stedet for.

3. Lad børnene styre

Min holdning er, at det er helt ok at børnene får lov til at bestemme og styre slagets gang langt hen ad vejen. Er der noget de ikke har lyst til, så prøver vi bare noget andet. Jeg lader rigtig gerne børnene styre showet. For når børnene mærker at de ikke skal alt muligt, men bare lege og hygge sig, så er de meget mere medgørlige, glade og afslappede.
Så jo mere rolige og large i forældre er, jo bedre.

4. Leg fremfor kommandoer

Hvis der er situationer hvor vi rigtig gerne vil have barnet/børnene til at gøre noget bestemt, så er det bedre at gøre det gennem leg.
I stedet for at sige f.eks.: “Kom her og sæt dig” når du gerne vil have dem lokket til dig, så prøv i stedet med “Kan du se bænkebideren her hos mor” eller “Så kilder vi far!”.
Eller jeg kan finde på at bede barnet om at liste sig om bag mor/far og forskrække eller kilde dem.

Lykkes det så altid? Nej. Men så finder vi bare på noget andet. Det vigtigste er at bibeholde den gode stemning og ikke skælde ud. For så gider børnene i hvert fald slet ikke. Og selv hvis de modvilligt skulle gøre som de får besked på, så skal man nok ikke regne med glade og afslappede udtryk.

Du kan læse mere om børne- og familiefotografering her: børnefotografering og familiefotografering


  • Print-selv (foto-) Kalender 2022
    Sidste års print-selv (foto-) kalender blev taget så godt imod, at jeg nu har lavet en 2022 version til dig. Du kan downloade den på siden her: freebie. Den koster kun din email. Er du allerede skrevet op på min mail-liste, så skulle du gerne allerede have modtaget den helt automatisk. Hent din kalenderen 2022 her Ved […]
  • Hvad hvis børnene ikke gider?
    Hvad hvis børnene ikke gider blive fotograferet? eller ikke opfører sig ordentligt Hvad hvis børnene ikke gider eller ikke opfører sig pænt? Det er der en del forældre der bekymrer sig om inden en fotografering. Her kommer mine tips til at håndtere bekymringerne og udfordringerne under fotograferingen – hvis de skulle opstå. Jeg har faktisk endnu ikke […]
  • Fotogaver forpligter
    Fotogaver til bedsteforældre. Personlige gaver. Fotogaver forpligter Vi har et problem. Vi har problemet hele året, men det bliver altid særlig tydeligt i november, når man begynder at tænke på julegaver.  Heldigvis er det et luksusproblem: Vi har en VIRKELIG stor familie.  Og det er jo kun dejligt. Vores to dejlige piger er så heldige at have […]

Post a Comment

error: