BOOK EN TID

Start med at kontakte mig for at afklare eventuelle spørgsmål og for at booke en tid. Du finder min kontaktformular under “kontakt” eller ved at klikke på boksen herunder

Hvordan foregår en fotografering?

hvordan foregår en fotografering

FORBEREDELSE TIL FOTOGRAFERING

Det allervigtigste er: jo mere afslappet i forældre er, jo mere afslappet vil børnene også være – og så bliver hele fotograferingen bare meget sjovere 🙂

Husk at børnene ikke skal performe – men bare være sig selv og have lov til at lege og fjolle.

TØJVALG

Vælg tøj som du føler dig smuk og tilpas i.

Ved familiefotograferinger må tøjet gerne farvekoordineres. Undgå dog ens tøj, dvs. at alle møder op i eksempelvis hvide trøjer og sorte bukser. Farverne skal passe sammen, men ikke være ens hele vejen igennem (se nogle eksempler her)

▸ Det må gerne være lyst og enkelt – og dog afspejle hvem i er som person

▸ Medbring gerne flere sæt tøj, eller sørg for at det kan varieres. Det vil give mere variation i billederne

▸ Generelt tager strik, afdæmpede farver og tøj med tekstur sig godt ud på billeder

▸ Undgå gerne vilde mønstre og skrift/logoer, da det kan tage en del opmærksomhed fra ansigtet.

Se nogle eksempler her og her.

Du kan læse mere om tøjvalg på bloggen i indlæggene her: Tøjvalg til fotografering

SELVE FOTOGRAFERINGEN

Fotograferingen tager den tid det tager, med mindre andet er aftalt. Det betyder, at jeg sætter rigeligt tid af til hver fotografering, i tilfælde af at der skulle være brug for pauser / bleskift / omklædning osv. undervejs.  Fotograferingens varighed afhænger også meget af det enkelte barn, antallet at børn, samt børnenes humør. De fleste børn er dog “done” efter en time.

“Smil til fotografen” – det vil i aldrig høre mig sige, og det må i også gerne undgå at sige til børnene. Når der skal smiles på kommando, bliver smilet unaturligt og stift. Det er bedre at pjatte og grine med børnene, altså at give dem en grund til at smile helt naturligt.

En typisk familiefotografering er som at gå en lille tur. Det er stort set børnene der styrer om vi skal til højre eller venstre, de drøner typisk bare derudaf og leger og går på opdagelse. Under fotograferingen vil i opleve en stille og tilbageholdende fotograf – dvs. jeg forsøger så vidt muligt at lade jer – eller rettere børnene – tage styringen. Men hvorfor det? Det gør jeg for at kunne indfange de ægte og ærlige øjeblikke mellem jer. Jeg iagttager og dokumenterer mens i går tur sammen, leger og fjoller og bare er sammen som familie.

Jeg poserer jer mindst muligt. På den måde kan jeg vise mange forskellige naturlige udtryk. Især børnene plejer at være glade for at kunne løbe rundt og lege i stedet for at skulle sidde stille og smile til kameraet.

FREMVISNING OG BESTILLING AF BILLEDER

Efter fotograferingen redigerer og klargør jeg billederne – dette tager typisk op til 7 dage.

De færdigt redigerede billeder uploades til et gallerisystem, hvorfra i kan udvælge og bestille de ønskede billeder fra jeres personlige galleri. Dette har i adgang til i 7 dage. I finder en kort vejledning til billedbestillingen her: vejledning

I behøver altså ikke på forhånd / ved booking beslutte jer for hvilke produkter eller hvor mange billeder i godt kunne tænke jer. Det beslutter i, når i ser de færdige billeder i jeres galleri. Ved i dog allerede inden fotograferingen at i har brug for billeder i et bestemt format, så lad mig endelig vide det, så jeg kan tage hensyn til jeres ønsker under fotograferingen.

Jeg vil selvfølgelig stå til rådighed på mail hvis i skulle have brug for hjælp eller har spørgsmål til billeder eller produkter. Vi kan også altid aftale at mødes til udvælgelsen, så kan jeg rådgive og besvare spørgsmål mens de opstår.

AFHENTNING ELLER FORSENDELSE

Print og fotoprodukter går i produktion efter modtaget betaling og kan afhentes eller afsendes herfra ca. 14 dage derefter.

(Rammer sendes ikke)

Hvordan foregår en fotografering? Har du fået svar på alt det du har brug for at vide? Ellers er du meget velkommen til at skrive en besked med dine spørgsmål.

kærlig hilsen Stefanie

GemGemDET SIGER MINE KUNDER:

Birgitte M.:

“Stefanie havde en fantastisk evne til at få vores lidt generte dreng på 2 år til straks at føle sig godt tilpas. I løbet af ganske få minutter fik hun faktisk nogle af de allerbedste fotos i kassen – det var vildt imponerende! Stefanie har et virkelig godt blik for at få det optimale ud af lyset og omgivelserne, og er helt genial til fange de smukke og sjove øjeblikke. Vi er så glade for billederne og hele oplevelsen, og kan kun give Stefanie vores varmeste anbefaling.”