hvordan foregår en fotografering

 

FORBEREDELSE TIL FOTOGRAFERING

Det allervigtigste er: jo mere afslappet i forældre er, jo mere afslappet vil børnene også være – og så bliver hele fotograferingen bare meget sjovere 🙂

Tøjvalg: Vælg tøj som du føler dig smuk og tilpas i. Undgå gerne vilde mønstre og skrift/logoer, da det kan tage en del opmærksomhed fra ansigtet.  Ved familiefotograferinger må tøjet gerne farvekoordineres. Undgå dog ens tøj, dvs. at alle møder op i eksempelvis hvide trøjer og sorte bukser. Farverne skal passe sammen, men ikke være ens hele vejen igennem (se nogle eksempler her)

  • Det må gerne være lyst og enkelt – og dog afspejle hvem i er som person
  • Medbring gerne flere sæt tøj, eller sørg for at det kan varieres. Det vil give mere variation i billederne
  • Generelt tager strik, afdæmpede farver og tøj med tekstur sig godt ud på billeder

Se nogle eksempler her og her.

 

Du kan desuden læse mere om tøjvalg på bloggen i indlæggene her:

Tøjvalg til fotografering

 

SELVE FOTOGRAFERINGEN

Fotograferingen tager den tid det tager, med mindre andet er aftalt. Det betyder, at jeg sætter rigeligt tid af til hver fotografering, i tilfælde af at der skulle være brug for pauser / bleskift / omklædning osv. undervejs.  Fotograferingens varighed afhænger også meget af det enkelte barn, antallet at børn, samt børnenes humør. De fleste børn er dog “done” efter en time.

“Smil til fotografen” – det vil i aldrig høre mig sige, og det må i også gerne undgå at sige til børnene. Når der skal smiles på kommando, bliver smilet unaturligt og stift. Det er bedre at pjatte og grine med børnene, altså at give dem en grund til at smile helt naturligt.

En typisk familiefotografering er som at gå en lille tur. Det er stort set børnene der styrer om vi skal til højre eller venstre, de drøner typisk bare derudaf og leger og går på opdagelse. Under fotograferingen vil i opleve en stille og tilbageholdende fotograf – dvs. jeg forsøger så vidt muligt at lade jer – eller rettere børnene – tage styringen. Men hvorfor det? Det gør jeg for at kunne indfange de ægte og ærlige øjeblikke mellem jer. Jeg iagttager og dokumenterer mens i går tur sammen, leger og fjoller og bare er sammen som familie.

Jeg poserer jer mindst muligt. På den måde kan jeg vise mange forskellige naturlige udtryk. Især børnene plejer at være glade for at kunne løbe rundt og lege i stedet for at skulle sidde stille og smile til kameraet.

 

FREMVISNING OG BESTILLING AF BILLEDER

Efter fotograferingen redigerer og klargør jeg billederne – dette tager typisk op til 7 dage.

De færdigt redigerede billeder uploades til et onlinegalleri, hvorfra i kan udvælge og bestille de ønskede billeder. I finder en kort vejledning til billedbestillingen her: vejledning

Jeg vil selvfølgelig stå til rådighed både telefonisk eller på mail hvis i skulle have brug for hjælp eller har spørgsmål til billeder eller produkter. Vi kan også altid aftale at mødes til udvælgelsen, så kan jeg rådgive og besvare spørgsmål mens de opstår.

 

AFHENTNING ELLER FORSENDELSE

Print og fotoprodukter går i produktion efter modtaget betaling og kan afhentes eller afsendes herfra ca. 14 dage derefter.

 

kærlig hilsen Stefanie

GemGem

GemGem

1 kommentar

  • Hello, I’d like to book a family photo session, we are in Aarhus. How much do you charge, what it includes and what’s your availibility like?

    Thanks,

    Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!