Alberte og Karl

På alle fotograferingsdage hen over sommeren havde vi høj sol – bortset fra denne ene dag. Jeg elsker det bløde, jævne lys på en overskyet dag – i hvert fald om sommeren. Så vær ikke ked af at vejrudsigten ikke lover sol på dagen for jeres fotografering. Tværtimod! Jeg jubler indvendigt når fotograferingen skal foregå på en grå og kedelig dag.

Om vinteren er sagen en helt anden. Solen står ikke så højt på himlen, og er tit ikke lige så skarp som om sommeren. Og så elsker jeg at skyde i modlys. Der har vist været et par foældre der har undret sig over at jeg vælger at skyde mod solen, for deres erfaring var at man så får helt mørke billeder. Og det gør man typisk også hvis man lader kameraet styre indstillingerne (altså fotograferer på auto). Men hvis man selv tager kontrollen, og eksponerer for ansigterne, så bliver billedet ikke for mørkt. Til gengæld kan baggrunden så blive meget lys. Men det kan jeg personligt godt lide. Endnu bedre bliver det, hvis solen bare lige skinner igennem nogle træer eller buske, og dermed giver en rigtig fin effekt.

Det har jeg nogle fantastiske eksempler på fra en anden fotografering. Jeg skal nok vise billederne frem snart.

Men tilbage til Karl og Alberte. Vi havde som sagt det fine jævne og bløde lys, som giver mig enormt meget fleksibilitet, idet jeg ikke er bundet til at skyde i en bestemt vinkel i forhold til solen. Så det er nok også derfor at Alberte og Karls fotografering gav mig så mange favoritter.

Se dem lige – er de ikke bare for skønne?

Alberte og Karl Alberte og Karl

TAK, Mia og Michael, for at jeg må dele billederne både her på hjemmesiden, men også på FB og IG. Jeg er også enormt nysgerrig på hvordan i mon har brugt billederne derhjemme. Så hvis i har lyst, må i meget gerne dele det med mig!

Post a Comment

Se hvad der sker på Instagram

error: