3 tips til print af dine mobil billeder

Du finder efterhånden rigtig mange steder, hvor du kan bestille print af dine billeder direkte fra mobilen gennem en app. Og giver du appen adgang til din Instagram konto, så kan du også udvælge alle de billeder, som du har liggende på din profil. Hvorfor du skal undgå at vælge billeder fra din Instagram profil kan du læse under punkt 3!

Her får du 3 tips til at bestille dine billeder direkte fra mobilen

1. Tjek hvor udbyderen holder til henne (inden eller udenfor EU)

Der er så enormt mange forskellige udbydere at vælge imellem. Men tjek lige hvor de egentlig sender dine billeder fra. Ligger deres firma udenfor EU, så skal du være opmærksom på at du muligvis skal betale told på din forsendelse.

Denne information finder du typisk nederst på deres hjemmeside eller under deres kontakt side.

2. Rediger dine billeder

Du kan optimere dine mobil billeder ved at redigere dem i en fotoapp inden du bestiller dine print. Jeg har før brugt Snapseed og VSCO, men er nu havnet hos Adobe Lightroom til mobilen. Jeg kan især godt lide, at du kan lave og gemme dine egne presets (altså alle de indstillinger, som du skruer på under din redigering), og også kopiere din redigering fra et billede til et andet. Det er både tidsbesparende, men du får også et mere ens udtryk på dine billeder. Det er sjældent at man kan kopiere en redigering fra et billede til et andet helt uden at skulle foretage nogen som helst justeringer, men tit er det faktisk nok at justere “exposure” (belysning).

Kunne du bruge nogle flere tips til redigering af dine mobilbilleder? Så skriv gerne en kort kommentar til indlægget og fortæl evt. hvilken app du bruger

3. Undgå at bruge Instagram og Facebook billeder

Hvorfor? Fordi billederne typisk bliver komprimeret, når de uploades til f.eks. Instagram og Facebook. Original billedet fra din mobil har sansynligvis en bedre opløsning, og giver derfor flottere og skarpere print. Derfor vil jeg anbefale at bruge dine originalbilleder, eller en redigeret version fra f.eks. en af de foroven nævnte apps.

Og et sidste tip:

Hvis du ønsker kvadratiske print med en hvid kant  – dvs. ikke de her polaroid-formater, så kan det tit gøres noget billigere ved at bestille alm. print med hvid kant, fremfor retroprint, retrobilleder, eller hvad de nu kaldes de forskellige steder. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskel på papir og kvalitet.

Gennem Pixums app kan du f.eks. vælge “Square prints”, og IKKE “Retro fotos”.

Jeg kan ikke umiddelbart se om der er forskel på fotopapiret. Ved Retro prints har du dog mulighed for at tilføje tekst under billederne, og måske forklarer det prisforskellen.

Et kvadratisk print med eller uden hvid kant koster således 1,70 kr i 10×10 cm og 3,15 kr i 13×13 cm

Retro print koster til gengæld 3 kr i 10×10 cm og 5 kr i 13×13

(stand januar 2020)

Hvor bestiller du print henne? Har du erfaringer og anbefalinger til en bestemtudbyder, så vil jeg hjertens gene høre fra dig.

Post a Comment

Se hvad der sker på Instagram

error: